Ceràmica 3D- Col·laboradors

 

 Terracotta biennal Ànima de terra i flama, un esdeveniment que comença amb el ferm propòsit d'interconnectar el hub creatiu del sector ceràmic català.
Totes les ponències i demos les transmetrem en streaming a través de la nostra web i facebook.
Amb la impressió 3d ceràmica com a punt central del debat, les ponències i les experiències compartides donen cita a investigadors i creadors. Per mostrar la ceràmica en l'àmbit d'arquitectura i peça artística única.
Reunint tècnics de programació 3d d'extrusió d'argila.
 

TB-COUDRE-RAUAL_NIEVES_VALERIA

COUDRE.STUDIO. RAUL NIEVES (creador digital) VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte). 

 

44-Manel Caro

MANEL CARO, dissenyador de producte. manel.carof@gmail.com

 

tb-bcn3dceramics

BCN 3D CERAMICS, de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. 

 

tb-industrialEscola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnici RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial.  

 

TB-Iaac-arquitectes

Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya)  i fablabbcn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale,  Edouard Cabay, Alexandre Dubor i alumnes.  

 

tb-wasp-noumena-3d-ceramics

Noumena.Architecture @LaMaquina3D Wasp, amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi. 

  tb-dart-conservaciond'ART CONSERVACIÓN. Pacheco, expert en Restauració de Patrimoni. 

 

TB-MORANT

CARLES MORANT, Artesà ceramista Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat.  

UdG: Mª Luisa Garcia i Jordi Borjas. Conferència "Podrà la impressió 3D substituir els motlles de guix?" Jordi Borjas, Maria Luisa Garcia-Romeu de la UDG i Francesc Cabrillana, de ceràmiques Yuma.

 

La impressora 3D genera un recorregut sinuós de manera laboriosa, a vegades des del disseny coordenada a coordenada. Les condicions ambientals del taller, el fang, els esmalts i els processos de postproducció experimental, s'obren a l'expressió incerta de la matèria en un equilibri postdigital.

La coordenada 1,1 ens porta a COUDRE.STUDIO, un estudi d'artesania postdigital que sorgeix en la intersecció d'interessos de RAUL NIEVES (creador digital), JUDE SERENA (artesà) i VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte). En el seu treball fusionen coneixements digitals amb processos tradicionals. "Coudre", en francès teixir, serveix com a metàfora del procés de conformació de les textures que els moviments d'una impressora 3D produeix.

La coordenada 1,2 ens porta a MANEL CARO, dissenyador de producte. Qui ens mostra que la ceràmica d'origen digital ofereix un nou espectre de futur amb unes possibilitats increïbles on la clau està a crear una simbiosi amb altres materials per obrir els mercats, tant en sèrie com a obra d'autor.

La coordenada 1,3 ens porta a BCN 3D CERAMICS, impressió 3d directa en ceràmica i modelat digital, impressió ceràmica i projectes ceràmics en general 3D de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. Peça única, prototip, tiratges curts o mitjans. Tecnologies 3D d'impressió directa ceràmica per donar resposta a les diferents necessitats dels projectes del mercat actual.

La coordenada 1,4 ens porta a L'escola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnic, dedicat a la docència, la seva ceràmica és fruit de l'evolució després de molts anys de dedicació. Treballant meticulosament tot el procés i especialitzant-se en el torn, però sempre obert a provar noves tècniques diferents i a col·laborar en propostes externes. I RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial, dedicat a mostrar les possibilitats del món de les noves tecnologies al món de l'art , vinculat principalment al disseny 3D i al món de la creació ceràmica.

 La coordenada 1,5 ens porta a Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya)  i fablabbcn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale,  Edouard Cabay, Alexandre Dubor A i els seus alumnes. Amb un projecte únic de Xemeneia Bisbal, que ens mostraran durant la Biennal

 La Coordenada 1,6 ens porta a @Noumena.Architecture @LaMaquina3D. Per coneixer la màquina 3D Wasp amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.

 La coordenada 1,7 ens porta a conèixer a d'ART CONSERVACIÓN PACHECO, expert en Restauració de Patrimoni, apostant per l'ús d'eines digitals i mecanitzades com a criteri d'intervenció, la fotogrametria, l'escanejat 3d, la impressió 3d o el cnc.

I la 1,8 ens porta a CARLES MORANT, Artesà ceramista, tècnic Superior de Belles arts i Disseny en l'Especialitat de Ceràmica. Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat. Ens presenta "Transicio2_8 3.0" i "Transicio2_7 3.0" construït amb impressora 3d. Disseny amb Rhinoceros i ZBrush, utilitzant Argil.la natural de Buño i porcellana pròpia, esmalt propi de cendres, coure, manganès i cobalt, a temperatura: 1260 °C 

I la 1,9 i última coordenada UDG, l'alumne Jordi Borjas de UDG amb col·laboració de Francesc Cabrillana, de ceràmiques Yuma de Ceramistes La Bisbal.

Matèria i numèric dialoguen per a generar formes i textures d'un caràcter únic, que no busca replicar l'ancestral ni molt menys optimitzar-lo. L'organització de la Terracotta Biennal està molt agraïda de comptar amb aquest equip de col·laboradors d'impressió 3D ceràmica durant l'esdeveniment.